Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

"Τρυγητός 2009" στα Οινοποιεία της Αττικής

Μετά τη Νεμέα και τις «Μεγάλες Ημέρες» της, έρχεται η σειρά της Αττικής να διοργανώσει τη δική της γιορτή.
Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής μας προσκαλούν στον Τρυγητό 2009. Στα πλαίσια της εκδήλωσης τα οινοποιεία της Αττικής ανοίγουν τις πόρτες τους την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. Την ημέρα αυτή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αμπέλια, να ζήσουν από κοντά τη διαδικασία της συγκομιδής και του τρύγου, και να γευτούν τα κρασιά του Αττικού αμπελώνα.


Το γενικό πρόγραμμα του Τρυγητού 2009
  • 11 πμ έως 1 μμ: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου.
  • 2 μμ έως 5 μμ: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου.
  • 5 μμ έως 7 μμ: Γευστική δοκιμή κρασιών των Οινοποιείων Αττικής για το κοινό.

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν

Αμπελώνες Μάρκου, Παιανία
Κελλάρι Παπαχρήστου, Σπάτα
Κτήμα Εύοινος, Σπάτα
Οινοποιία Αλλαγιάννη, Μαρκόπουλο
Οινοποιία Αναγνώστου, Κορωπί
Οικογένεια Γεώργα, Σπάτα
Οινοποιία Κοντογιάννη, Μαρκόπουλο
Οινοποιία Μάρκου, Σπάτα
Οινοποιία Μεγαπάνος, Πικέρμι
Οινοποιία Φράγκου, Ραφήνα
Το Πατητήρι, Παλλήνη
Πύργος Πετρέζα, Σπάτα
Οινοποιία Δαρεμά, Μαρκόπουλο
Κτήμα Παναγιώτου, Μαρκόπουλο, 22990-25363


Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στα οινοποιεία

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ: 5 μ.μ. – 7 μ.μ.: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και Ξενάγηση στο οινοποιείο.
ΚΕΛΛΑΡΙ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: 5 μ.μ. – 7 μ.μ.: Γευστική Δοκιμή Kρασιών για το κοινό και Ξενάγηση στο οινοποιείο.
ΚΤΗΜΑ ΕΥΟΙΝΟΣ: 11 π.μ. έως 1 μ.μ.: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου, 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙEIO ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ: 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑ: 11 π.μ. έως 1 μ.μ.: Ξενάγηση στα αμπέλια και επίδειξη της διαδικασίας συγκομιδής και τρύγου στο αμπέλι. 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ: 11 πμ ως 2 μμ: Kυνήγι χαμένου θησαυρού στον αμπελώνα, 3 μμ έως 5 μ.μ.: "Κοφίνια εν δράσει, μούστος εν βράσει" - Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας του δικού σας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή παλιών και νέων κρασιών και ανάδειξη ετικετών για το 2010.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Β. ΜΑΡΚΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό. ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Α. ΜΕΓΑΠΑΝΟΣ: 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.
ΤΟ ΠΑΤΗΤΗΡΙ: 2 μ.μ. έως 5 μ.μ.: Ξενάγηση στο οινοποιείο, πάτημα σταφυλιών, επίδειξη της διαδικασίας γλευκοποίησης και της δημιουργίας μούστου, 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.: Γευστική δοκιμή κρασιών για το κοινό.

3 σχόλια:

nektarios είπε...

Χαιρετε απο Κομοτηνη.Οινοφιλος με κοινη αδυναμια στο ξινομαυρο.
Το Πηγασος το ψαχνω ακομη,ουτε Θεσ/νικη δεν το βρισκεις.
Οσο για το κτημα Καρυδα ειναι οντως κορυφαιο.Φετος κυκλοφορουσε του 2005(11.5 ευρω) και ηταν ακομη καλυτερο.Το χειμωνα με "λαχανιά" (λαχανο μαγειρεμενο με χοιρινο και μπουκοβο) ηταν σταθερη επιλογη.
Χαρηκα,

Υ.Γ.1)Καμμια προτιμηση σε Ασυρτικο?
2)Τα λουκανικα εκ Κομοτηνης που τα βρηκες?

bon viveur είπε...

Φίλε Νεκτάριε, τον Πήγασο θα τον βρεις σίγουρα στο οινοποιείο του Μαρκοβίτη στα Καλά Νερά, ενδέχεται σε επιλεγμένες κάβες σε Νάουσα και Βέρροια, αλλά υποθέτω μέχρι εκεί. Σπάνιο, αλλά αξίζει τον κόπο. Ειδικά του '97 είναι κορυφαίο.
Καρυδά '05 δοκίμασα και είναι όντως πολύ καλό, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο από του '04.

Όσον αφορά ασύρτικα μόνο Σαντορίνης: πχ Αργυρού και Αργυρού Βαρέλι, Σιγάλα και Σιγάλα Βαρέλι, Santowines Βαρέλι. Είμαι ανοιχτός σε άλλες προτάσεις.

Τα λουκάνικα ήταν χοιροποίητα από γνωστό στην Κομοτηνή. Λαχανιά όντως πολύ καλή το χειμώνα.

bon viveur είπε...

Στα Πολλά Νερά ήθελα να πω...