Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Αφρός και Φυσαλλίδες" στη Μεγάλη Βρετανία



Οι αφρώδεις οίνοι είναι η πιο δυναμικά ανερχόμενη κατηγορία κρασιών παγκοσμίως. Εκτιμάται πως μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η αγορά για τα αφρώδη κρασιά θα αυξηθεί κατά 5,6%, με τις συνολικές πωλήσεις να ξεπερνούν τα 2,5 δισ. φιάλες. Η Γαλλία με τη σαμπάνια, η Ιταλία με τα Prosecco και η Ισπανία με τα Cavas, είναι οι τρεις χώρες που μοιράζονται, περίπου ισομερώς, το 75% της κερδοφόρας αυτής πίτας.



Στην Ελλάδα αφρώδεις οίνοι παράγονται παραδοσιακά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αμυνταίου και Ζίτσας), στην Αρκαδία και στη Ρόδο. Ωστόσο, πολλοί είναι οι έλληνες οινοποιοί, σε όλη τη χώρα, που εκτιμούν πως η τάση προς τα αφρώδη κρασιά είναι αυξητική και στην Ελλάδα και επενδύουν στο προϊόν αυτό με ιδιαίτερη επιτυχία.



Η μονοήμερη έκθεση «Αφρός και Φυσαλλίδες» που οργανώνεται φέτος για 5η φορά στην Αθήνα, είναι μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς αφρώδεις οίνους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεκάδες έλληνες και ξένοι παραγωγοί, αυτοπροσώπως ή δια των αντιπροσώπων τους, θα φέρουν 100 περίπου αφρώδη κρασιά από τις πιο σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές, όπως το Asti της Ιταλίας, την Καμπανία της Γαλλίας και την Καταλωνία της Ισπανίας. Λευκά, ροζέ, και κόκκινα κρασιά διαφόρων επιπέδων γλυκύτητας, από εντελώς ξηρά έως πολύ γλυκά, πάντα όμως με αφρό και εκρηκτικές φυσαλλίδες, θα αναμένουν να δοκιμαστούν και να αναζωογονήσουν τις αισθήσεις, μαζί με τη χαμένη, τις ημέρες αυτές, διάθεση. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και πολλές σπάνιες και ακριβές ετικέτες κορυφαίων οίκων της Καμπανίας, που στο συγκεκριμένο αντικείμενο συνεχίζει να είναι το σημείο αναφοράς για όλους.



Στόχος της εκδήλωσης «Αφρός και Φυσαλλίδες» είναι να φέρει τον έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, όπου οι αφρώδεις οίνοι θεωρούνται ιδανικό απεριτίφ και, γενικότερα, κρασιά ιδανικά για περιπτώσεις όπου δεν σερβίρεται φαγητό. Είναι αξιοσημείωτο πως τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν βρει σημαντική διέξοδο στο εξωτερικό σε αγορές με πολύ μεγάλη παράδοση στην κατανάλωση τέτοιων κρασιών, όπως είναι για παράδειγμα η Γερμανία. Χορηγοί γευστικής απόλαυσης της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Trikalinos Παραδοσιακό Αυγοτάραχο και De Gustibus με τα εξαιρετικά προϊόντα τους, καθώς και η εταιρεία Nestle με το μεταλλικό νερό Aqua Panna και το αφρώδες νερό S. Pellegrino.



Η εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» διοργανώνεται στη Μεγάλη Βρετανία, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, από τις 13:00 έως τις 20:00. Πληροφορίες στο 210 766 0560 και στο www.sparklingwines.gr,   info@vinetum.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: